Експерт: В Україні неприйнятне страхування кредитів

Експерт: В Україні неприйнятне страхування кредитів

Страхування кредитів фізичних осіб в Україні знаходиться на низькому рівні. Про це завив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко під час дискусії «На кого працює фінансово-банківська система України», яка відбулась 30 травня в книгарні «Є».
«Страхові кампанії за обсягами своїх активів в десять разів менші ніж банківська система. Як вони можуть страхувати обсяги, які перевищують їхні потужності?» — сказав Сугоняко, пояснивши, що наразі можуть бути окремі випадки страхування невеликих кредитів, але в найближчий час це не стане загальним явищем.
В той же час президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий вказав, що страхування банківських кредитів в Україні розвиватиметься лиш тоді, коли кошти в банківському секторі накопичаться і будуть низькі відсоткові ставки за кредитами.
«Поки заробляють на високих процентах і є дефіцит грошових ресурсів – не буде страхування», — сказав він, додавши , що на його переконання, найближчим часом іноземні страхові компанії, які займатимуться страхуванням кредитів, в Україну не прийдуть через політичні обставини.