Американські страховики відмовляються працювати зі школами, які озброїли вчителів

Американські страховики відмовляються працювати зі школами, які озброїли вчителів

Страхові компанії в США перешкоджають спробам озброїти шкільний персонал, погрожуючи підняти ставки або повністю скасувати страхове забезпечення щодо шкіл, які дозволяють своїм вчителям приховане носіння вогнепальної зброї.
Як повідомляє газета New York Times, група страхових компаній EMC Insurance Companies, що забезпечує страхування відповідальності близько 90% шкільних округів штату Канзас, направила листа своїм агентам про те, що школам, які дозволяють співробітникам приховане носіння зброї, буде відмовлено в страховому забезпеченні. Згідно з листом, це рішення було винесено «для захисту фінансової безпеки компанії».
Дуглас Харп, шериф графства Нобл на північному сході штату Індіана, виступив з ініціативою дозволити вчителям брати з собою в клас пістолети, яка провалилася після того, як страховик відмовився надати компенсації співробітникам у школах, де їм дозволили носити зброю. Ініціатива була запропонована менш ніж через тиждень після того, як трагедія в грудні минулого року в місті Ньютаун штату Коннектикут у США отримала широкий громадський резонанс. Тоді 20-річний Адам Ланза застрелив у школі 20 дітей і шістьох дорослих, після чого в країні розгорнулася дискусія про необхідність посилення правил продажу зброї.
Орегонська асоціація шкільних рад недавно оголосила про нову структуру страхового ціноутворення, яка зобов’яже округ платити додаткові 2,5 тисячі доларів річних ставок за кожного співробітника, що носить зброю на роботі.