Сфера туризму є однією з найбільш потерпілих у світі від спалаху коронавірусу — голова Держтуризму України

Сфера туризму є однією з найбільш потерпілих у світі від спалаху коронавірусу — голова Держтуризму України

олова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів зазначає, що туризм є однією з найбільш потерпілих у світі сфер від спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

«На сьогодні сектор туризму є одним із найбільш потерпілих у світі від спалаху Covid-19, який впливає і на попит, і пропозицію. Це провокуватиме подальший регрес в умовах слабкої світової економіки, геополітичної, соціальної та торговельної напруженості… Україну, як і весь світ, не оминула ця криза. І всі проблеми галузі як ніколи стали видимими всім», — написала Олеськів на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, всі хто працює в туризмі, знають важливість галузі, але немає жодних релевантних даних, щоб сьогодні їх озвучувати в проханнях про підтримку галузі в скрутні часи.

«Новий закон про туризм минула Верховна Рада не ухвалила, що також тягне за собою дуже багато запитань, які вже сьогодні можуть виникнути у туристичних операторів, агентів і туристів. Ці проблеми роками ніхто не вирішував, зате займався самопіаром і популізмом», — додала голова Держтуризму.

Олеськів зазначила, що агентство наразі перебуває в процесі інституційного розвитку, але вже зараз виконується робота над системними змінами, а також вживаються заходи, які в подальшому допоможуть вийти з кризи і зробити ривок у розвитку туризму.