У 2012р. ПРОВІДНА посіла 1-е місце на ринку агрострахування за площею застрахованих посівів

У 2012 андерайтинговому році ПРОВІДНА посіла 1-е місце на ринку агрострахування за площею застрахованих посівів та 2-е місце за кількістю укладених договорів за даними проекту IFC «Розвиток агрострахування в Україні».

Загальна площа застрахованих посівів ПРОВІДНОЇ за вказаний період становить 126 тис. га з часткою на ринку 17,3%. У 2012 андерайтинговому році ПРОВІДНА уклала 366 договорів страхування з сільськогосподарськими підприємствами з часткою на ринку 18,9%. Найбільна площа посівів Компанії знаходиться у Луганській області — понад 28 000 га.

У 2012 андерайтинговому році ПРОВІДНА виплатила понад 6 млн грн за договорами з агрострахування сільськогосподарським підприємствам у 11 областях України (Вінницька, Донецька, Дніпропетровська, Луганська, Запорізька, Кіровоградська Миколаївська, Тернопільська, Харківська, Чернігівська, області та АР Крим).

Більшу частину страхових відшкодувань Компанія виплатила сільськогосподарським підприємствам Запорізької області (понад 1,8 млн грн) та АР Крим (понад 1,1 млн грн) за недобір урожаю пшениці, що постраждав унаслідок посухи навесні і тривалих опадів у період збирання урожаю.