Голова Правління СК «Глобус» VIG Володимир ГАНЧАК прийняв участь в обговоренні сучасного стану та перспектив розвитку страхового ринку України

19-22.02.2012 р. у м. Яремча (Івано-Франківська область, Україна) відбулась IX Міжнародна Карпатська страхова конференція, учасниками якої стали понад 100 представників страхового та інших фінансових ринків 10ти країн світу.

В ході конференції, як її учасник, Голова Правління СК «Глобус» VIG Володимир ГАНЧАК прийняв участь в обговоренні сучасного стану та перспектив розвитку страхового ринку України. В своєму виступі він акцентував увагу учасників на принципових організаційних питаннях, нормативно-правове вирішення яких дозволить значно посилити соціальну спрямованість страхової галузі України, як це давно впроваджено на розвинених страхових ринках світу, а саме:

1. Зміна системи оподаткування, а саме: перехід від бази оподаткування «валовий дохід» до бази «прибуток», що дозволить змінити економічне підґрунтя та сутність фінансового результату у страхуванні, перемістивши його з сьогоднішньої суті «чистий прибуток» на «чистий прибуток після задоволення соціальних потреб суспільства».

2. Впровадження саморегулювання галузі, що дозволить ринку оперативно впливати на нові виклики та об’єктивні загрози, що впливають на галузь в умовах розвитку ринкового суспільства в Україні.

«Карпатська страхова конференція – це значна подія для страхового ринку України, яка черговий раз дозволила професійно та об’єктивно обговорити стан страхового ринку України, в тому числі у співставленні до світових ринків, визначити основні проблеми, що впливають на нього шляхом їх колективного вирішення та окреслити прогнози його подальшого розвитку», подякувавши організаторам Конференції у її підсумках, зазначив Володимир ГАНЧАК.