СГ «ТАС» виплатила 6,5 млн грн страхового відшкодування за потонуле судно

Страхова Група «ТАС» виплатила 6,5 млн грн (в перерахунку 793,7 тис. дол. США) за договором страхування КАСКО судна, яке затонуло неподалік Турецького узбережжя влітку 2012 року внаслідок пожежі.

Під час перебування у відкритому морі на суховантажному теплоході розпочалася пожежа, яку члени команди через швидке поширення полум’я загасити власними силами не змогли. Уникнути людських жертв вдалося завдяки евакуації команди на російське судно, що перебувало недалеко від місця події і прибуло для надання допомоги через кілька годин.

Після закінчення пожежі застраховане судно було доставлене до найближчого порту Ереґлі буксирами турецької берегової охорони. Проте через швидке надходженням води в корпус теплоходу і пов’язаною з цим високою загрозою його затоплення в акваторії порту, судну відмовили в заході. Через кілька теплохід затонув на зовнішньому рейді порту Ереґлі.

«Факт загибелі судна підтверджений Протоколом про аварію Служби капітана порту Ереґлі, а також свідченнями очевидців події та номінованими Страховиком сюрвеєрами, – розповідає начальник Управління страхування вантажів, морських та авіаційних ризиків СГ «ТАС» Тетяна Власко. – Відповідно до умов договору за повну загибель судна Страховиком було виплачене страхове відшкодування у повному розмірі».

«Перестраховики, Hannover Re та Polish Re, у яких нами було перестраховане дане судно, здійснили виплату дуже оперативно, – зазначила начальник Андеррайтингового центру СГ «ТАС» Світлана Шкарбан. – Завдяки співпраці з надійними перестраховиками, ми маємо можливість забезпечувати високий рівень страхового захисту нашим клієнтам та в максимально стислі строки виплачувати страхові відшкодування».