СК «ПРОВІДНА» попередила 34 спроби страхового шахрайства на 1,4 млн. грн.

У першому кварталі 2013р. спеціалістами служби економічної та інформаційної безпеки СК «ПРОВІДНА» попереджено 34 спроби незаконного отримання страхових відшкодувань на суму 1,4 млн. грн.

У першому кварталі 2013р. із загальної кількості попереджених спроб страхового шахрайства 79,5% складають шахрайські дії за полісами «автоцивілки», 14,7% — за договорами КАСКО, по 2,9% — за договорами добровільного страхування майна та договорами страхування від нещасного випадку.

Найбільша сума, на яку вдалося попередити незаконну виплату за вказаний період, – 310 тис. грн.

Особами, які мають безпосереднє відношення до роботи однієї з станцій техобслуговування в Донецькій області, було придбано автомобіль BMW X5 та застраховано за договором КАСКО. Через місяць після укладення договору заявлено про ДТП за участі даного автомобіля без інших учасників пригоди. На перший погляд, дана ДТП не викликала жодних підозр, адже була офіційно оформлена інспектором ДАІ та зроблено фотофіксацію місця пригоди. Але оглянувши місце події та автомобіль, стало зрозуміло, що обставини ДТП вигадані. На місці пригоди не було виявлено об’єктів, що могли б пошкодити в заявленому обсязі кузов позашляховика. Звернення до міліції із залученням фахівців у галузі автотехніки та трасології підтвердило припущення спеціалістів Страховика. На даний момент ведеться кримінальне провадження щодо шахрайських дій та службового підроблення.

За матеріалами службових розслідувань про протиправні дії стосовно Компанії, службою безпеки Товариства підготовлено та передано до правоохоронних органів 3 заяви, за якими порушено кримінальні провадження.

У ході розслідування даних справ фахівці служби безпеки Компанії надавали всебічну кваліфіковану допомогу співробітникам правоохоронних органів з питань організації страхової діяльності Компанії.