PZU навчає дітей правилам дорожньої безпеки

Невеличкий дитячий тест, який пройшли понад 7 тис. школярів, показав, що знання про дорогу зайвими не бувають. На питання як правильно переходити дорогу і в яких місцях, що означають дорожні знаки, та з якого боку обходити міський транспорт, вірно відповідають далеко не всі.

Страхова компанія PZU за допомогою міжнародної студентської організації Enactus вирішили виправити ситуацію та організували в школах спеціальні заняття з дорожньої безпеки. Діти грали в навчальні ігри, дивилися тематичні мультфільми, відгадували загадки та, звичайно ж, малювали.

До однієї з львівських шкіл завітав справжній фокусник з різнокольоровими кульками, у донецькій школі до навчання долучились працівники дорожньої інспекції у справжній формі та з жезлом. Харківські школярі грали у спеціальну настільну гру, що була вироблена силами студентів Української інженерно-педагогічної академії. В інших харківських школах діти вивчали правила безпеки на великому макеті дорожньої розв’язки, на якому були розташовані маленькі дорожні знаки та рухались моделі машин.

Особливий захват у дітей викликала незвичайна лінійка, яку вони отримували у якості сувеніру. При легкому ударі лінійка скручується, та перетворюється на браслет. А якщо у темряві на такий браслет потрапить світло автомобільних фар, він сполохує попереджуючим блиском. І весела іграшка, і корисний аксесуар безпеки.

Але найбільш цікавим для дітей у цьому віці все одно залишається малювання. За його допомогою малеча відображає своє відчуття всього того, що вони зрозуміли. Всі малюнки діти за допомогою батьків можуть надіслати до головного офісу страхової компанії PZU, яка обіцяє відзначити найкращі роботи цінними призами. Долучитися до участі в конкурсі може будь-яка дитина до 10 років. В тому числі і Ваша!

А чи впевнені Ви, що Ваші діти правильно переходять дорогу? Розкажіть своєму малюку найголовніше, що він має знати про безпеку дорожнього руху, та запропонуйте йому намалювати безпечну дорогу. Зробіть фотографію цього малюнку та до 31 травня надішліть її за адресою doroga@pzu.com.ua

Всі учасники отримують можливість виграти сертифікат на придбання електронної техніки на суму 2 тис. грн. за 1 місце і ще по 1 тис. грн. за 2-е та 3-є місця. Визначати переможців буде комп’ютер, тому призи можуть дістатися кожному, незалежно від його художнього хисту. Головне — взяти участь у Конкурсі. Докладнішу інформацію шукайте на сайті компанії http://www.pzu.com.ua/useful/press/2013-04-18.html