СК «ПЕРША» ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ВІДКРИТТІ TIR-ПАРКІНГУ, ПОБУДОВАННОГО НА КІЛЬЦЕВІЙ ДОРОЗІ БОРИСПІЛЬ-БРОВАРИ

18 липня 2013 відбулося урочисте відкриття TIR-паркінгу неподалік від Києва, на кільцевій дорозі Бориспіль-Бровари. В Україні таких пунктів дорожнього сервісу вкрай недостатньо, тому підприємство АсМАП, підтримуючи ініціативу Уряду щодо розбудови дорожньої інфраструктури, вишукало можливість самостійного будівництва нового сучасного TIR-паркінгу на кільцевій дорозі міста Бориспіль.

Дане будівництво виконано у відповідності до вимог 3-го рівня сервісу та безпеки LABEL та передбачає надання цілої низки послуг для вітчизняних та іноземних вантажних авто перевізників:

· Охорона TIR-паркінгу (шлагбауми, контроль та автоматична реєстрація на заїзді/виїзді; відео спостереження; відео реєстрація можливих інцидентів та взаємодія з правоохоронними структурами; оптимальне освітлення машино-місць; стаціонарний паркан тощо);

· Сервіс для особистої гігієни (облаштовані туалети, душові, умивальники);

· Кімната для прання та прасування особистої білизни (пральні та сушильні машини);

· Комп’ютерні послуги, факс, копіювальний апарат, Інтернет, Wi-Fi;

· Міні-кафе;

· Забезпечення стаціонарним (380V) живленням рефрижераторів;

· Кімната для відпочинку водіїв (телебачення, кавовий автомат, кондиціонер);

· Послуга резервування машино-місць;

· Послуга дистанційного запиту на наявність машино-місць.

Відкритий TIR-паркінг є тільки I чергою будівництва комплексу. Планується ще II-га та III-тя черги офісно-складського комплексу з суттєвим розширенням TIR-паркінгу з наданням наступних послуг:

· Представництво Страхової компанії «Перша»;

· Мийка вантажних автомобілів;

· Спеціалізована мийка автоцистерн;

· Шиномонтаж;

· Магазин автозапчастин;

· Ремонт та обслуговування систем опалювання та кондиціювання тощо

TIR-паркінг для великовантажного транспорту віце-прем’єр-міністр України Олександр Відкривали Вілкул та Президент АсМАП Леонід Костюченко.

Представник Уряду зазначив, що в Києві та Київській області вже визначено 15 ділянок для створення таких паркінгів, де перевізники отримають спеціально обладнані місця для парковки великовантажного транспорту і умови для повноцінного відпочинку. Такі ж ділянки для будівництва заплановані в усіх обласних центрах країни. Загалом планується збудувати близько двохсот паркінгів і ця кількість повністю задовольнить існуючі потреби.

Президент АсМАП Леонід Костюченко підкреслив, що Асоціація Перевізників завжди на варті забезпечення безпечного перевезення вантажів і пасажирів автомобільним транспортом і TIR-паркінг, що відкрився – це один з багатьох кроків до підвищення безпеки та якості роботи екіпажів транспортних засобів, які виконують автомобільні перевезення.