СК «Перша» виплатила $100 тис. за договором перестрахування ризиків супутника Telkom-3

Страхова компанія «Перша» здійснила виплату у розмірі $100 тис. в рамках договору факультативного пропорційного перестрахування, укладеного з ТОВ «Російське лісопромислове перестрахувальне товариство «Рослес-Ре».

В Україні договори перестрахування були укладені з 11 компаніями. Загальна частка українських страховиків у відшкодуванні збитку супутника Telkom-3 склала $ 2,4 млн.

Космічний апарат Telkom-3, створений фахівцями російського підприємства «Інформаційні супутникові системи імені академіка Решетньова» на замовлення індонезійської компанії РТ Telekomunikasi Indonesia Tbk, призначався для забезпечення телефонного зв’язку і телемовлення в Індонезії та Індокитаї.

Перед запуском КА Telkom-3 успішно пройшов повний цикл наземних випробувань для підтвердження його коректного функціонування після запуску.

Однак внаслідок нештатної ситуації з розгінним блоком «Бриз-М» при запуску ракети-носія «Протон-М» 7 серпня минулого року космічний апарат Telkom-3 не був виведений на розрахункову орбіту, що зробило неможливим його подальше використання за призначенням і призвело до повної конструктивної загибелі.

Супутник був застрахований на загальну суму $ 185 млн індонезійським страховиком і перестрахований на міжнародному ринку через брокера Marsh.