СК «Перша» провела аналіз збитковості ОСЦПВ

Враховуючи загальну стурбованість ситуацією на ринку обов’язкового страхування цивільної відповідальності, власні збитки і середню збитковість по даному продукту на страховому ринку (65 %), Страхова компанія «Перша» уклала договір з ПрАТ «Інститут Ризику» на проведення аналізу збитковості та оцінці резерву збитків по ОСЦПВВНТЗ.

Метою замовлення даної роботи стояли аналіз збитковості та оцінка страхових резервів Компанії з обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів станом на 30 вересня 2013 згідно методам, відповідним міжнародним стандартам фінансової звітності (МСФЗ / IFRS) .

За результатами аналізу діяльності Компанії Інститутом Ризику запропоновані управлінські рекомендації з метою удосконалення порядку оцінки та обліку заявлених збитків, які в свою чергу безпосередньо впливають на оцінку величини резерву збитків.

За результатами дослідження, загальні показники збитковості СК «Перша» за типами транспортних засобів близькі до ринкових показників.

Враховуючи отримані рекомендації, СК «Перша» збирається максимально оптимізувати збитковість по даному продукту в очікуванні приємних змін на страховому ринку з даного питання: впровадження прямого врегулювання, контролю ризиків в МТСБУ і підвищення тарифів ОСЦПВ до рівня окупності.