УАСК вийшла в лідери за кількістю укладених договорів та сумою зібраних премій на ринку агрострахування

За підсумками 2013 року ПрАТ «Українська аграрно-страхова компанія» знову вийшла в лідери ринку агрострахування за кількістю укладених договорів страхування з агровиробниками.

Крім того, лідерські позиції «Українська аграрно-страхова компанія» утримує так само і за показником зібраних премій.

Такі дані були розкриті консалтинговою компанією ТОВ «Агроіншуранс Інтернешнл», яка провела аналітичне дослідження ринку агрострахування в Україні за підсумками діяльності провідних агростраховиків протягом 2013 року.

Дослідження базувалося на даних, наданих компаніями: Українська Аграрно- Страхова Компанія (УАСК), АСКА, ІНГО Україна, ПЗУ Україна, Оранта, Домінанта, Страхові Гарантії, і Брокбізнес. У 2013 році перераховані вище компанії обслуговували понад 98 % ринку агрострахування в Україні, що, відповідно, дає підстави називати їх провідними страховиками в галузі страхування сільськогосподарських ризиків.

Дослідження показало, що лідерами ринку за кількістю укладених договорів стали:

· УАСК (Українська аграрно-страхова компанія) -289 договорів

· СК Домінанта — 344 договори,

· СК Страхові Гарантії — 272 договори.

Українська аграрно-страхова компанія опинилася серед лідерів і за зборами страхових премій на ринку в 2013 році. Компанії, що займають першість, продемонстрували такі результати:

· УАСК (Українська аграрно-страхова компанія) зібрала 27,729 млн. грн. премій по договорам страхування сільськогосподарської продукції,

· СК Домінанта — 36,992 млн. грн.,

· СК Страхові Гарантії — 27,297 млн. грн.

Всі компанії-лідери – члени Аграрного страхового Пулу України, які активно страхували сільськогосподарську продукцію в рамках державних програм форвардних закупівель. А це, в свою чергу, — 84% ринку агрострахування України.

На наведеному нижче графіку — дольовий розподіл зібраних премій на ринку агрострахування в 2013 році.

Варто відзначити, що Українська аграрно-страхова компанія (УАСК) наполегливо тримає першість на ринку агрострахування і не перший рік демонструє високі показники своєї діяльності. Так, в 2012 році УАСК стала безумовним, з великим відривом від інших страховиків, лідером за кількістю укладених договорів страхування сільськогосподарських культур (33,5% від загальної кількості договорів на ринку агрострахування).

Крім того, Компанія також вийшла на лідерські позиції:

за показником зібраних премій: в 2012-му андеррайтинговому році УАСК зібрала 49,7 млн грн. премій (38,1% -доля на ринку),

за показником застрахованих площ: показник УАСК — 114 тис. га (15,8% — доля на ринку).3