УАСК виплатила страхове відшкодування фермерському господарству за загибель озимої пшениці та ячменю

Українська аграрно-страхова компанія виплатила страхове відшкодування фермерському господарству Миколаївської області у розмірі 271 593,00 грн за загибель  озимої пшениці та ячменю на полях загальною площею 258,66 га.

Несприятливі погодні умови змусили сільгосптоваровиробника забути про хороший урожай. Стрімке зниження температури в січні місяці, відсутність снігового покрову, що супроводжувалась одночасними опадами у вигляді дощу, сприяли утворенню притертої льодової кірки на полях. Частина рослин вимерзла, в інших – пошкоджена коренева система, коренева шийка. Рослини не змогли утворити вторинну кореневу систему, внаслідок чого почалось їх випадіння (загибель).

Такі природні казуси «зіграли не на користь» агровиробника, адже спровокували загибель посівів, а разом з тим і настання страхового випадку.

Посіви були застраховані за договором страхування озимих зернових сільськогосподарських культур від сільськогосподарських ризиків на період перезимівлі.

За підсумками огляду, проведеного експертами компанії, фермерському господарству Миколаївської області було виплачено страхове відшкодування за завдані несприятливими погодними умовами збитки. Сюрвеєрами ПрАТ «УАСК» було визнано повну загибель посівів озимої пшениці на полі  загальною площею 100 га та  загибель посівів озимого ячменю на полі  загальною площею 158,66 га. Комісія Української аграрно-страхової компанії визнала заявлений випадок страховим, що стало беззаперечною підставою для виконання страховиком своїх зобов’язань перед Клієнтом.

Сума страхового відшкодування по даному страховому випадку склала двісті сімдесят одну тисячу п’ятсот дев’яносто три  грн 00 коп (271 593,00 грн).