АСКА виплачує жителям Донбасу аванс за договором страхування без надання документів

Страхова компанія АСКА почала здійснювати виплати по полісах «Щит» страхувальникам, майно яких зазнало збиткiв в результаті бойових дій на території сходу України. У серпні перший авансовий платіж був перерахований застрахованій сім’ї, чиє житло постраждало в результаті обстрілу північної частини м. Донецька. Безперервні бої на території, де знаходиться будинок, роблять неможливим виїзд на об’єкт фахівців. Керівництвом компанії АСКА прийнято рішення про перерахування грошових коштів власникам поліса «Щит» без обстеження об’єкту і незалежно від  кваліфікації страхового випадку, що настав.

У серпні ще один авансовий платіж отримає сім’я, чий будинок також попав в зону обстрілу в м. Донецьку. Поки у страхувальників немає можливості відкрити рахунок для його отримання, компанія АСКА розглядає варіант перерахування коштів на банківський рахунок родичів пострадавших.

Страховий поліс «Щит» охоплює і страхування майна, і від нещасного випадку. За одним договором можуть бути застраховані від одного до чотирьох членів сім’ї без зміни його вартості — 550 грн., а страхове покриття діє в період військових дій і громадянських заворушень. Всього за два місяці страхова компанія АСКА уклала декілька тисяч страхових договорів «Щит». 

Андрій Шукатко, Генеральний директор компанії АСКА: «Саме у такі важкі моменти, які зараз переживає Україна, бізнесу надається можливість своїми справами підтвердити рівень її соціальної відповідальності. Наприклад, страхова компанія АСКА не лише розробила спеціальну програму страхового захисту для жителів Донецької і Луганської областей, але і прийняла рішення здійснювати авансові виплати по таких договорах незалежно від факту надання документів. Людям, що потрапили у біду, в першу чергу, потрібна допомога, а не головний біль з-за питань — як отримати довідки в зоні бойових дій. Ми це розуміємо і ми надаємо реальну фінансову допомогу таким клієнтам».