СК «ПРОВІДНА» виплатила понад 97 тисяч гривень за договором страхування врожаю

У Полтавській області від несприятливих погодних умов загинуло 97 га ячменю. Посіви були застраховані на випадок загибелі. Сплативши страховий платіж на суму, яка трохи перевищує 8 тис.грн, страхувальник отримав виплату від СК «ПРОВІДНА» в розмірі 97 495 грн.

Враховуючи погодно-кліматичні умови, які істотно змінюються в бік погіршення для вирощування сільськогосподарських культур, актуальність страхування майбутнього врожаю зростає з кожним роком. Однак, беручи до уваги економічну ситуацію, в якій опинилася більшість сільгосппідприємств, фінанси на страхування майбутнього врожаю виділяються в останню чергу.

«Частка посівів, застрахованих у ПРОВІДНІЙ, коливається в межах 3-5% від загальної площі посівів в Україні. Це значна частина ринку.

На жаль, частка сільгоспстрахування в нашій країні значно менша аналогічного показника у більшості країн з розвиненим сільським господарством (Канада, США, Німеччина, Польща тощо), в яких застраховано приблизно 70-95% посівів», — прокоментував ситуацію Володимир Трубка, керівник напрямку зі страхування сільськогосподарських ризиків СК «ПРОВІДНА».