Українська PZU запускає систему прямого врегулювання в автоцивілці

Українська PZU вирішила не чекати на ринкові зміни і нове законодавство, що заплановані на 2016 рік, та пропонує своїм клієнтам вже сьогодні скористатися новою схемою врегулювання страхового випадку в Автоцивілці.

Новий комплексний страховий продукт, що отримав назву «Розумний захист», дозволяє постраждалому у ДТП отримувати виплату по Автоцивілці не в чужій страховій компанії, а у власній. Окрім того, поліс забезпечує захист житла застрахованого, всього багажу, що знаходиться в авто, та загальну цивільну відповідальність перед третіми особами. Однак страховий поліс захищає лише власне майно застрахованого в межах ліміту 50 тис. грн., і не покриває збитки по життю та здоров′ю постраждалих.

«Ми сподіваємося, що наша ініціатива не тільки допоможе українцям познайомитися з більш лояльною та справедливою системою врегулювання, але й прискорить весь страховий ринок для її впровадження, — коментує голова правління української PZU Мачей Шишко. – «Така схема має змінити підхід українців до вибору страхової компанії по Автоцивілці. Коли автовласники будуть звертати увагу на надійність страховика та якість його роботи, на ринку стане менше недобросовісних та непрофесійних компаній».

Зараз будь-якому водієві фактично все одно де купувати поліс ОСАГО, і наскільки надійна компанія нікого не хвилює. Адже в разі настання страхової події виплату по збитку одержує не власник полісу, а потерпілий учасник ДТП. Деякі страхові компанії не особливо турбуються про якісне врегулювання, тому потерпілий, як правило, — не є їхнім клієнтом.

За допомогою «Розумного захисту» PZU намагається також вирішити ще одну проблему – страхування житла українців, які поки що вважають його менш важливим, ніж автівки. За власною статистикою компанії (за 9 міс. 2014 року) кількість застрахованих машин перебільшує кількість застрахованого житла в 20 разів. Аби виправити ситуацію PZU максимально спростила процедури для проведення врегулювання та підвищила страхові суми для справжнього захисту клієнтів.