Страховка врятувала життя 3-чної дівчинки

Страхова компанія «Універсальна» виконала свої зобов’язання перед клієнтом за договором комплексного страхування подорожуючих за кордоном, забезпечивши медичну допомогу українській туристці на суму 29 579,43 грн.

6 липня 2014 р., під час відпочинку в Болгарії, батьки застрахованої 3-річної дитини звернулися до асистуючої компанії зі скаргами на кров у сечі, кислий запах з рота, високий рівень цукру в крові, сонливість, слабкість. Координаторами асистуючої компанії був організований огляд до лікаря. На наступний день дитині стало гірше, батьки застрахованої самостійно без попереднього дзвінка звернулися в найближчу мед. установу, де в результаті дитина була терміново госпіталізована для подальшого лікування. Батьки застрахованої побажали забрати дитину з клініки в готель самостійно, щоб лікар навідувався в готель 1 раз на день і ставив крапельницю, згідно страхового договору. СК «Універсальна» запропоновала варіант проведення лікування в умовах денного стаціонару в медичному центрі міста, де відпочивала сім’я. Після переговорів фахівцем СК з батьками, було вирішено залишити дитину в лікарні на 2 дні. Однак на 2-й день після виписки почалася блювота і підвищилася температура до 39. Фахівцями асистуючої компанії був організований огляд лікарем, за результатами якого дитина була знову госпіталізована з діагнозом гострий риніт, гостра вірусна інфекція, гострий трахеобронхіт. Протягом 10 днів госпіталізації були проведені необхідні лабораторні дослідження, призначено відповідне лікування.

В результаті госпіталізації, туристи пропустили свій запланований раніше рейс в Україну. За допомогою асистанса були придбані нові квитки для всієї родини. Страхова компанія «Універсальна» гарантувала сплату всіх витрат, в тому числі: первинний огляд лікарем, дві госпіталізації, лаб. аналізи, необхідну діагностику, авіаквитки для матері та дитини (батько застрахованої їхав машиною в Україну). Загальна сума виплати склала 1 790,54 євро. Термін від подачі заяви страхувальника до прийняття рішення про страхову виплату – 5 днів.