«Стандарт-Рейтинг» присвоїв ПРОВІДНІЙ найвищий рейтинг фінансової стійкості

Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» присвоїло СК «ПРОВІДНА» рейтинг фінансової стійкості на рівні uaAА+. На момент присвоєння цей рейтинг є найвищим з можливих за національною шкалою для страхових компаній, які зареєстровані і працюють в Україні. Він характеризує ПРОВІДНУ як компанію з дуже високою фінансовою стійкістю в порівнянні з іншими страховиками. Аналогічний рейтинг мають лише 2 українські страхові компанії, які є універсальними за видами страхування.

У звіті про рейтингове дослідження наголошується, що за 9 місяців 2014 року ПРОВІДНА виплатила 209,52 млн. гривень, а рівень виплат компанії склав 51,18%, що є одним із найвищих показників на ринку класичного страхування. На думку аналітиків, така статистика позитивно характеризує компанію для клієнта, який при виборі страховика орієнтується на наявність виплат.

«Основними видами страхування в портфелі ПРОВІДНОЇ є «автоцивілка», добровільне медичне страхування, КАСКО і страхування майна. Завдяки такій диверсифікації компанія впевнено входить в топ-5 лідерів українського ринку класичного страхування. Водночас у будь-якому з пропонованих видів страхування ми забезпечуємо і своєчасні виплати, і якісний сервіс для клієнтів навіть у цей складний для економіки України період», — зазначив голова наглядової ради СК «ПРОВІДНА» Віллем Якоб Вестерлакен.

«Стандарт-Рейтинг» вважає, що ПРОВІДНА — універсальна велика страхова компанія, яка демонструє рекордний рівень виплат, має власну розвинену мережу збуту, веде розумну політику винагороди посередників і підтримує фактичну ринкову частку на українському ринку на рівні 6-8%», — підкреслив директор рейтингового агентства «Стандарт-Рейтинг» Андрій Нікітін.

Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» створене в жовтні 2010 року в Україні як дочірня структура європейської рейтингової компанії GPRC «StandardRating», внесене до реєстру уповноважених рейтингових агентств НКЦПФР.