СГ «ТАС» за І квартал збільшила обсяг продажів на 37,15%

Обсяг страхових платежів, зібраних за січень – березень поточного року, сягнув позначки 141,2 млн. грн., що на 37,15% перевищує аналогічні показники за І квартал минулого року. При цьому 36,6% платежів припадає на поліси «Зеленої карти», 25,1% — на поліси обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників, 13,4% — на договори добровільного медичного страхування, 12,2% — договори КАСКО. В розрізі видів страхування приріст за полісами «Зеленої карти» в порівнянні з показниками перших трьох місяців 2014 року склав 127,6%, за полісами ОСЦПВ – 16,6%, за договорами страхування майна – 86,6%.

«СГ «ТАС» вже декілька років утримує лідерські позиції на ринку обов’язкового страхування відповідальності автовласників за внутрішніми та міжнародними договорами. Майже кожен третій українець, який виїжджає за межі країни, має поліс нашої компанії, а кожен 10 українець отримує виплати по «цивілці» від нашої компанії, — зазначає Голова Правління СГ «ТАС» Павло Царук. — Тож основний приріст нашого портфелю забезпечують ОСЦПВ та «Зеленій карта». З іншого боку, ми також продовжуємо утримувати позиції в сегменті КАСКО та ДМС. Окрім того, сьогодні ми відзначаємо зростання попиту на страхування майна, зокрема вже за перший квартал цього року ми зібрали в 2 рази більше страхових премій з майнових видів страхування, ніж за аналогічний період 2014-го».

За підсумками І кварталу поточного року зросли й виплати — на 11,52%, досягнувши суми 46,06 млн. грн. Найбільша частка страхових виплат припала на поліси ОСЦПВ – 33,1% та договори КАСКО – 29,5%. У порівнянні з фінансовими показниками за минулий рік обсяг страхових виплат за договорами страхування майна зріс на 102,7%, за полісами «Зеленої карти» — на 38,8%. Водночас виплати за полісами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників у порівнянні з результатами за І квартал 2014 року зменшилися на 15,2%.