49 Генеральна асамблея Ради Бюро міжнародної системи автострахування «Зелена Картка»

Моторне (транспортне) страхове бюро України 27-29 травня 2015 року взяло участь у роботі 49 Генеральної асамблеї Ради Бюро міжнародної системи автострахування «Зелена Картка» у м. Сопот, Польща.

Генеральна асамблея обрала новим Президентом Ради Бюро керівника Бюро Люксембургу Жана Зеннерса, з яким представники української делегації провели зустріч з питань можливих шляхів розв’язання проблем, викликаних тимчасовою окупацією частини території України.

Жан Зеннерс змінив на посаді Президента Ради Бюро Маріуша Віхтовського, робота якого відзначилась високо професійним підходом та забезпечила ріст авторитету і престижу міжнародної системи автострахування «Зелена Картка».

У ході Генеральної асамблеї обговорювалось питання подальшого розширення системи «Зелена Картка». Зокрема, до системи прийнято Азербайджан, який задовольнив необхідні критерії членства у цій системі. Детально обговорювалася ситуація, що склалась у Бюро Молдови, яке зазнало серйозних адміністративних та фінансових стресів (постійні зміни у його керівництві, неналежна платіжна та організаційна дисципліна. Можливим було навіть призупинення членства Бюро Молдови у системі, внаслідок чого молдавські міжнародні страхові документи могли втратити чинність з усіма негативними наслідками. Молдавські колеги вжили рішучих дій щодо стабілізації ситуації, що дозволило оперативно переглянути проект рішення про призупинення членства та зберегти статус діючого перехідного члена Бюро цієї країни.

Генеральна асамблея загострила увагу на проблемах боротьби з шахрайством. Відбулися консультації з питань аудиту якості врегулювання претензій потерпілих на рівні кореспондентів, самих бюро та призначених ними агентів. Представники МТСБУ провели ряд двосторонніх зустрічей по розв’язанню поточних питань з делегаціями Італії, Франції, Греції, Польщі, Німеччини, Болгарії, Росії та ін.

Країнами-проведення наступних Генеральних асамблей Ради Бюро міжнародної системи автострахування «Зелена Картка» було обрано Естонію (2016 р.) та Фінляндію у 2017 р., яка відзначатиме у цей рік сторіччя здобуття незалежності.