Vienna Insurance Group прийняла участь у міжнародній Конференції «Експортно-імпортні відносини Україна — ЄС 2016: готовність влади та бізнесу»

Vienna Insurance Group в особі Голови Правління Страхової компанії «Глобус» VIG п. Ганчака В.М. прийняла участь у міжнародному форумі «Експортно-імпортні відносини Україна — ЄС 2016: готовність влади та бізнесу» (12-13.11.15, м. Київ).

Основною метою Форуму, організованого Торгово-промисловою палатою України за підтримки органів управління ЄС, Кабінету Міністрів України та інших органів державної влади, громадських та бізнес-організацій, а також найбільших іноземних інвесторів в економіку України, стало обговорення стану та готовності влади і бізнесу України до набуття чинності для України з 01.01.16 Договору з ЄС про «Зону вільної торгівлі в ЄС», стан експорту України, проблемні питання оформлення, фінансування, страхування експорту України до ЄС.

У Форумі прийняли участь керівники та високопосадовці, представники органів управління ЄС, державної влади та Уряду України, Національного Банку, Міністерства фінансів та Міністерства економіки, Міністерства агро-промисловості, Банків (Укрексімбанк, Ощадбанк, Райфайзенбанк, Укрсиббанк, Приватбанк, Paribas), Страховиків (VIG, Uniqa), міжнародних фінансових та бізнес-інституцій та громадських організацій (УСПП, ЛСОУ та ін..), безпосередньо залучених до створення нормативної бази щодо імплементації українського експортно-імпортного та фінансового законодавства,  як-то представники «Гермес», «КPMG», «PWC» та ін..

Голова Правління СК «Глобус» VIG п. Володимир Ганчак прийняв участь у панельній дискусії Форуму та тему «Роль і місце фінансового сектору у забезпеченні міжнародної торгівлі. Як компенсувати відсутність Експортно-кредитної агенції» в якості представника VIG (Групи № 1 на страховому ринку ЦСЄ, яка з 2005 р вийшла на страховий ринок України, а з 2015р., консолідовано, своїми 4-ма Страховими Компаніями («Глобус», «Княжа», «Українська страхова група», «Юпітер») стала лідером на ньому).

  У своєму виступі п.Володимир Ганчак зазначив бачення VIG, як міжнародної європейської страхової групи, сучасного стану та шляху розвитку кредитно-експортної політики в Україні, а саме: через механізм створення в Україні Кредитно-Експортної Агенції (з державної підтримки національного експорту) або надання державою відповідних функцій, як державного координатора, Укрексімбанку чи групі Банків (за німецькою та австрійською моделлю, що діє у більшості країн ЄС). Він акцентував увагу на аналогічні пропозиції попередньо висловлені з боку представників «Гермес» та «PWC» (Німеччина), пославшись на свій особистий досвід під час перебування у 2006р. на запрошення у аналогічній Державній Агенції Китаю (за досвідом Китаю, який на його думку та аналогічну думку представника «Гермес» та «PWC», не відповідає євроінтеграційній економічній політиці України) та класичного добровільного страхування окремих проектів та контрактів (за досвідом страхового захисту експортерів у ЄС) та навів окремі позитивні приклади з практики Компанії та VIG.

Звертаючись до Учасників Форуму, п. Володимир Ганчак, зазначив, що «Vienna Insurance Group (Відень, Австрія), до складу якої входить СК «Глобус» VIG, своїм прикладом фінансової стабільності, зростанням та інвестиціями у фінансову галузь в Україні підтверджує свою стратегічну довіру до України. Сподіваємось, що спільними зусиллями та, за наявності загальної колективної доброї волі, ми зможемо використати потенціал Учасників Форуму та широкого кола міжнародної економічної спільноти, зацікавленої у економічному зростанні та успіхах України в її ефективній інтеграції у європейський економічний простір».