СК «УНІКА» підтримала концерт оркестру New Era Orchestra та лауреата премії Grammy Джошуа Белла

— Підтримка культурних подій та творчих ініціатив митців в Україні – один із важливих напрямків розвитку компаній UNIQA Insurance Group

— В Національної філармонії України відбувся концерт оркестру New Era Orchestra та лауреата премії  Grammy  Джошуа Белла (скрипка, США)

19 листопада у Національній філармонії відбувся концерт оркестру New Era Orchestra під керівництвом диригента та арт-директора Тетяни Калініченко та світової суперзірки класичної музики  та лауреата премії  Grammy  Джошуа Белла (скрипка, США).

Диригент New Era Orchestra (NEO) Тетяна Калініченко вже не вперше ініціює приїзд надзвичайно цікавих всесвітньо відомих виконавців академічної музики в Україну, тому що ART-дипломатію NEO вважає одним з важливих напрямів своєї діяльності. Концерт з Джошуа Беллом став ще одним підтвердженням стратегії розвитку New Era Orchestra і є безпосередньою ініціативою Тетяни Калініченко.

Джошуа Белл – один з найбільш затребуваних музикантів світу. Його музичні досягнення відзначені численними преміями та нагородами. У 2007-му він отримав найвищу нагороду академічних виконавців США – Avery Fisher Prize. Маестро Белл є ексклюзивним артистом компанії Sony Classical, лауреатом премій Echo Klassik, Musical America, Gramophone, неодноразовим номінантом і переможцем премії Grammy, володарем незліченної кількості титулів — від «Живої легенди штату Індіана» до «Інструменталіста року». Провідні світові експерти та ЗМІ називають Джошуа Белла скрипкою №1 у світі (серед покоління віком до 50 років).

Дуже емоційний, спонтанний, гнучкий – Белл грає так виразно, що здаеється, ніби його скрипка співає. Кожний його виступ — це подорож в дивну країну мрій й чарівних звуків, адже і грає він на витворі мистецтва – скрипці «Золотої епохи» Антоніо Страдіварі Gibson ex Huberman.

Концерт став можливим завдяки вагомій підтримці Посольства США в Україні, Райффайзен Банку Аваль, Страховій компанії «УНІКА» та багатьом іншим спонсорам та меценатам, мета яких підтримувати яскраві культурні події в Україні.

Посол Сполучених Штатів в Україні Джеффрі Р. Пайєтт: «Краще не буває! Дуже пишаємося, що взяли участь у запрошенні скрипача-віртуоза Джошуа Белла до Києва. Чудова співпраця з New Era Orchestra».

Олена Ульє, Голова правління Страхової компанії «УНІКА»: «Це був фантастичний концерт! Справжнє диво, яке підіймає над буденністю та занурює у світ високого музичного мистецтва. Для нас, в UNIQA, сприяння розвитку культури є незмінним пріоритетом. Ми свідомо і цілеспрямовано приділяємо багато уваги різноманітним мистецьким проектам, що сприяють духовному збагаченню та формуванню справжніх ціннісних орієнтирів. Саме тому, ми були раді долучитися до такої унікальної й визначної події, як виступ маестро Джошуа Белла в Україні. Для нас це велика честь. Сподіваємося, що такі чудові музичні події відбуватимуться в Україні частіше».