МТСБУ інформує про показники діяльності страховиків за другий квартал 2016 року

МТСБУ підвело підсумки діяльності страховиків-членів Бюро за другий квартал 2016 року за власною методикою.

За показником «загальна оцінка»- 53 компаніям присвоєно зелений індикатор і тільки 3 страховикам присвоєно жовтий індикатор.  За результатами першого кварталу жовтий індикатор мали 6 страховиків.

За показником «якість врегулювання»-  присвоєно 34 зелених індикатори, 19 жовтих та 3 червоних. За результатами першого кварталу було 20 жовтих і 3 червоних індикатори.

За показником «скарги від потерпілих»-  46 страховиків отримали зелений індикатор,  5 — жовтий, 5 — червоний.  За результатами попереднього кварталу було 8 жовтих індикаторів та 6 червоних.

«Нам приємно відзначити, що показники діяльності більшості страховиків покращились. Проте майже 40% страховиків має проблеми з врегулюванням, що значно ускладнює споживачам вибір страховика. Одним з шляхів вирішення цієї проблеми стане впровадження прямого врегулювання, що дозволить потерпілому отримувати страхове відшкодування не у СК винуватця в ДТП, а в тій компанії, поліс ОСЦПВ з якою уклав він сам. Маємо надію, що найближчим часом умови угоди будуть погоджені Антимонопольним комітетом і проект стартує», — заявив Володимир Шевченко, генеральний директор МТСБУ .

Оцінювання, яке можна переглянути на сайті МТСБУ, здійснюється за 3-бальною шкалою:- зелений колір — добре;- жовтий колір — задовільно;- червоний колір — незадовільно; — чорним кольором позначаються оцінки страховиків, які не надали дозвіл на оприлюднення своїх оцінок.