Довгостроковий кредитний рейтинг СГ «ТАС» підвищено до рівня uaAА

Високу надійність СГ «ТАС» підтверджено підвищенням довгострокового кредитного рейтингу компанії до рівня uaAА.

Так, своїм рішенням від 12 вересня поточного року рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» підвищило довгостроковий кредитний рейтинг СГ «ТАС» за Національною рейтинговою шкалою до рівня uaAА.

Слід зауважити, що рейтинг uaAА присвоюється виключно тим компаніям, що характеризуються дуже високою кредитоспроможністю у порівнянні з іншими установами, що працюють на ринку.

Підвищений рейтинг відображує високу здатність страховика виконувати свої зобов‘язання за договорами страхування, його значні конкуренті переваги та високі фінансові показники.

Зазначимо, що рейтинг uaAА присвоюється Страховій групі «ТАС» вперше за всю історію компанії.

На сьогодні такий рейтинг має лише обмежене коло страховиків в Україні: зокрема,  йдеться про визнані компанії, які давно та успішно закріпилися на вітчизняному ринку.

«Підвищення рейтингу СГ «ТАС» ми розцінюємо як чергове підтвердження правильності обраної нами стратегії розвитку, свідчення того, що ми рухаємось у єдино вірному напрямку, — каже Голова правління СГ «ТАС» Павло Царук. – Це гідна оцінка нашої діяльності – і всієї компанії в цілому, і кожного нашого працівника зокрема. Це наше спільне досягнення, адже саме спільними зусиллями ми щодня робимо компанію краще, ставлячи перед собою нові високі цілі і неодмінно досягаючи їх».

Додамо, що при оновленні рейтингу була використана повна фінансова звітність СГ «ТАС», а також внутрішня інформація, яку було надано страховиком в ході рейтингового процесу.

На думку експертів, серед факторів, що обумовили присвоєння Страховій групі «ТАС» високого рейтингу, слід виділити провідні позиції компанії на страховому ринку України, розвинену регіональну мережу, збереження збалансованості портфеля, диверсифікацію активів, якими представлені страхові резерви, інформаційну відкритість та прозорість.