Іпотека, туризм та ризики бізнесу – основні тренди розвитку ринку страхування в найближчі роки

Ринок страхування в Україні виходить зі стадії стагнації та знову починає розвиватись. Таку думку в інтерв’ю висловив віце-президент, директор із страхування СК «Омега» Олександр Гончаров, повідомляє прес-служба компанії.

«Ринок страхування циклічний, зараз він знову починає розвиватись після етапу занепаду», — вважає Олександр Гончаров.

«Буде розвиватись іпотечне страхування – страхування кредитування та предмету іпотеки. Сьогодні ринок житлового будівництва зростає, причому не тільки у столиці, але й в усіх регіонах. Новобудови є фактично у всіх обласних центрах та інших містах», — зазначив він.

Другий тренд зростання – ринок туристичного страхування. Він також демонструє позитивну динаміку та є всі причини розраховувати на те, що найближчим часом вона збережеться.

«Страхова компанія «Омега» присутня на ринку страхування туристів і ми маємо намір цю присутність збільшувати, оскільки розвиток цього напрямку відповідає стратегічним цілям компанії», — зазначив віце-президент СК «Омега».

Третім ключовим трендом розвитку страхового ринку пан Гончаров вважає страхування ризиків як корпоративного бізнесу, так і малих та середніх компаній.

«Європейська інтеграція змінює структуру економіки України і ми враховуємо це при формування планів розвитку компанії», — зазначив Олександр Гончаров.