СК «Арсенал Страхування» виплатила страхове відшкодування «НІБУЛОНу» за пошкодження пожежею сушильного агрегату на елеваторі

СК «Арсенал Страхування» виплатила 8,3 млн грн страхового відшкодування сільськогосподарському підприємству «НІБУЛОН». Страховик відшкодував збитки, які компанія зазнала в результаті пожежі на сушарці комплексу з приймання, зберігання та відвантаження зернових та олійних культур.

Виплата сільгосппідприємству здійснена за договором добровільного страхування майна. Він покриває 70 об’єктів нерухомості на загальну суму 8 млн доларів, а також 149 одиниць обладнання, вартістю 3 млн доларів. Страхова премія страховика склала всього 40 тис грн на рік на весь комплекс – стільки коштувало «НІБУЛОНу» застрахувати свої ризики на цьому об’єкті.

Марина Авдєєва, керуючий акціонер: «За даними «Арсенал Страхування» усе більше сільськогосподарських підприємств зазнають фінансових збитків як від пожеж природного і техногенного характеру, так і від інших природних катаклізмів, а їх суми обчислюються сотнями млн грн. Якщо говорити про даний випадок, то загоряння зерносушарок — поширене явище, оскільки технологічний процес сушіння насіння та зерна супроводжується появою легкозаймистого пилу. Забезпечивши страхове покриття свого нерухомого майна, підприємство не отримало фінансових збитків від пожежі, які могли повністю «лягти на плечі» підприємства, якби цього покриття не було».

Український науково-дослідний інститут цивільного захисту презентував інформацію щодо кількості пожеж в Україні за перше півріччя 2019 року. Згідно з даними, за 6 місяців кількість пожеж в Україні збільшилася на 20,9% і склала майже 46 тисяч інцидентів. Матеріальні втрати від пожеж також зросли – вони сягли понад 5 млрд грн, що на 33% вище ніж за аналогічний періоду минулого року.

Нагадаємо, що елеватор компанії «НІБУЛОН», розташований в смт Великі Коровинці, Чуднівського району Житомирської області, постраждав від пожежі в минулому році. Устаткування та нерухомість, а саме сушильна установка CIMBRIA, ланцюговий транспортер і ковшова норія, були застраховані договором добровільного страхування майна. В результаті, страхування покрила збитки сільгосппідприємства, що дозволило компанії відновити свої активи.