Суд визначив покарання шахраям, що виготовляли фальшиві поліси ОСЦПВ

В рамках реалізації програми «СТОП Фальшивка» МТСБУ за сприяння правоохоронних органів України проводить системну роботу із запобігання обігу фальшивих страхових сертифікатів міжнародного автомобільного страхування «Зелена карта» та полісів внутрішнього страхування ОСЦПВ.

В результаті проведення ряду контрольних закупівель на території Дніпропетровської та Харківської областей була викрита діяльність злочинного угрупування, що виготовляло та реалізовувало фальшиві поліси ОСЦПВ. Отримані в ході ретельного вивчення матеріали були передані Службою безпеки МТСБУ до регіональних підрозділів Національної Поліції України. Вивчивши документи, співробітники правоохоронних органів зареєстрували відповідне кримінальне провадження проти учасників злочинного угрупування.

В ході проведення досудового розслідування, за результатами проведення правоохоронцями негласних слідчих (оперативних) дій, передбачених Кримінальним Кодексом України, а також серії обшуків було вилучено мобільні телефони, грошові кошти, фальшиві банки полісів та інші знаряддя скоєння злочину, а також задокументовано та зафіксовано у процесуальних документах факти скоєння кримінальних правопорушень членами злочинної групи. Зібрані матеріали направлено до суду. В ході слідства було викрито і припинено функціонування схеми із збуту фальшивих полісів автопаркам, службам таксі тощо.

Зараз суд вже виніс вирок одному з учасників злочинного угрупування, найближчим часом міра покарання буде визначена для інших порушників закону.

Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко прокоментував: «Засудження шахраїв, що поширювали фальшиві поліси, це важливий крок у боротьбі з обігом фальшивок. Завжди були певні труднощі з розслідуванням і винесенням судових вироків у таких випадках, бо доведення фактів злочинної діяльності вимагає великого обсягу складної оперативної роботи, професійної підготовки матеріалів, що надходять до суду.

Цього разу завдяки професіоналізму і наполегливості співробітників правоохоронних органів, активній участі громадських організацій, шахраї засуджені і отримають належне покарання. Це попередження для всіх, хто займається подібною протиправною діяльністю: вони не залишаться безкарними. Наступного року ми посилимо роботу програми «СТОП фальшивка» у напрямку боротьби з підробками полісів внутрішнього страхування ОСЦПВ».