Головою Нацкомфінпослуг проведено зустріч з Президентом Всесвітньої ради кредитних спілок (WOCCU) та Директором проєкту USAID CAP

10.12.2019 Голова Нацкомфінпослуг І. Пашко та член Нацкомфінпослуг О. Максимчук провели зустріч з Президентом Всесвітньої ради кредитних спілок (WOCCU) Б. Бранчем та Директором проєкту USAID «Кредитування сільськогосподарських виробників (CAP)» Е. Сєржинською.

Під час зустрічі І. Пашко висловив вдячність за підтримку, яка надавалась Нацкомфінпослуг впродовж останніх трьох років з боку проєкту USAID CAP і WOCCU, та відзначив професіоналізм і високу кваліфікацію експертів, що були залучені до спільної з регулятором роботи над покращенням регуляторного середовища для кредитних спілок в Україні.

Головою було зазначено, що результатом спільної роботи стала низка важливих досягнень, з-поміж яких розробка проєкту змін до Закону України “Про кредитні спілки”, нових нормативів для кредитних спілок, а також досягнення домовленості з європейською стороною щодо незастосування положень Директиви ЄС 2013/36 та Регламенту (ЄС) 575/2013 до українських кредитних спілок в рамках імплементації актів права ЄС в українське законодавство.

І. Пашко підкреслив, що ці спільні зусилля вже не тільки знайшли своє відображення у посиленні позитивної динаміки на ринку кредитної кооперації України, але й заклали додаткові передумови для її продовження в наступні роки.

В рамках заходу сторонами також було підписано План роботи Нацкомфінпослуг та проєкту USAID CAP на перше півріччя 2020 року.

По завершенні зустрічі іноземній стороні було передано пам’ятний подарунок та висловлено сподівання на її подальшу підтримку українських кредитних спілок та увагу до ринку кредитної кооперації в Україні в цілому.