Страхова компанія «ГАРДІАН» повністю відповідає оновленим критеріям Закону Республіки Польщі «Про іноземців»

Страхова компанія «ГАРДІАН» стала однією з ТОР-10 страховиків, визначених урядом Польщі, що відповідають оновленим вимогам щодо  правил страхування для осіб, які подають заяву на видачу національною візи з метою працевлаштування. Оновлений список страховиків розміщено на сайті Консульського Відділу Посольства Республіки Польща в Україні.

Нещодавно Сенат Польщі ухвалив рішення про внесення змін до Закону «Про іноземців» (Ustawa o Cudzoziemcach). Поправки до Закону передбачають більш жорсткі вимоги до полісів медичного страхування іноземців. Так, з 1 грудня 2020 року особи, що подають заяву на видачу національною візи з метою працевлаштування, зобов’язані представити медичний страховий поліс на мінімальну суму 30 тис. євро, що покриває весь термін дії візи.

Серед нових вимог до страхових компаній – наявність цілодобового кол-центру, що має приймати інформації про настання страхового випадку. Також страховики повинні кожні півроку публікувати звіти про кількість отриманих внесків від клієнтів та суму виплачених відшкодувань. Страхове покриття має покривати витрати на екстрену медичну допомогу або екстрену госпіталізацію; а також витрати на транспортування до постійного місця проживання у випадку хвороби або смерті страхувальника. Страхова компанія, що не зареєстрована в ЄС, має замовити проведення аудиту сертифікованою міжнародною агенцією.

Генеральний директор СК «ГАРДІАН» Віктор Берлін прокоментував: «Страхова компанія «ГАРДІАН» повністю відповідає оновленим критеріям Закону Республіки Польщі «Про іноземців», що вкотре підтверджує, що ми є надійною страховою компанією і наші громадяни, які працевлаштовуються в Польщі, можуть бути впевнені в своєму захисті».