ЛСОУ направила листа Прем’єр-міністру України щодо питання FATCA

ЛСОУ направила листа Прем’єр-міністру України А.П.Яценюку щодо Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (Foreign Account Tax Compliance Act — FATCA). У своєму листі Ліга страхових організацій України просить Кабінет Міністрів України продовжити переговорний процес з Урядом США для підписання відповідних міжурядових угод з цього питання.

ЛСОУ звертає увагу на важливі деталі, які, необхідно обговорити в ході міжурядових переговорів щодо впровадження FATCA, та акцентує, що страховики, не зареєстровані у податковій службі США, мають ризик застосування до них санкцій податковою службою США у разі обслуговування платників податків США. На сьогодні вже цілий ряд країн Європи підписали двосторонні міжурядові угоди щодо виконання положень FATCA.

«Приєднання до FATCA потребує узгодження з  українським законодавством, зокрема нормативно-правових актів України, які регулюють таємницю страхування, розірвання страховиками в односторонньому порядку договорів страхування», — акцентує у своєму листі Ліга страхових організацій України.

ЛСОУ наголошує, що завдяки взаємодії з асоціаціями страховиків країн Європи та іноземними колегами, їй відомі деякі деталі міжурядових угод країн Європи саме щодо страховиків. Саме тому Ліга страхових організацій України сподівається на подальшу плідну співпрацю з цього питання та готова брати участь у обговоренні щодо вирішення питання FATCA.