ЛСОУ за спрощення процедур міжнародної торгівлі

Голова Ради ЛСОУ Олександр Філонюк взяв участь у засіданні круглого столу на тему: «Спрощення процедур міжнародної торгівлі: світова практика та Україна», який пройшов 29 квітня у конференц-залі ТПП України.

На обговорення учасників Круглого столу були винесені питання сучасного бачення процесу спрощення процедур торгівлі; міжнародних стандартів та інструменти спрощення процедур торгівлі. Також учасники засідання обговорили Угоду СОТ про спрощення процедур торгівлі: основні положення та наслідки для України та що саме має зробити Україна для спрощення процедур торгівлі.

Учасники зазначили, що Європейський ринок відкриває величезні можливості перед Україною та дозволяє розвивати взаємовідносини як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. ЄС — це найбільша економіка світу, третина усіх фондів МВФ.

В роботі Круглого столу взяли участь представники Міжнародного торговельного центру ЮНКТАД/СОТ (UNCTAD/WTOITC), Всесвітньої митної організації (WCO), Центру зі спрощення процедур торгівлі та електронних ділових операцій Європейської Економічної Комісії ООН, Торгово-промислової палати України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства фінансів, Міністерства доходів та зборів, представники бізнесу та експертного середовища.