ЛСОУ взяла участь у нараді щодо процедури розв’язання суперечок у рамках СОТ

30 квітня Мінекономіки України провело нараду за участю представників центральних органів виконавчої влади, комітетів Верховної Ради України та профільних асоціацій. Захід відбувся на виконання доручення Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. від 10.04.2014 р. №13026/1-14 щодо процедури розв’язання суперечок у рамках СОТ, що виникли у взаємовідносинах з Російською Федерацією у частині економічних обмежень та з метою урегулювання проблемних питань з РФ.

Присутній на нараді Голова Ради ЛСОУ Олександр Філонюк, звернув увагу учасників на питання обов’язковості виконання норм СОТ всіма країнами-членами Світової організації торгівлі, у тому числі зобов’язань стосовно доступу сторін до ринку фінансових послуг — страхування та банківських послуг. З метою ефективного захисту фінансових ринків України подальша робота з цього питання буде продовжена.

Учасники наради надали у Мінекономіки України інформацію щодо порушення РФ норм СОТ, наявності фактів дискримінації та нанесення збитків вітчизняному бізнесу.