ЛСОУ взяла участь в обговоренні проектів узагальнюючих податкових консультацій

6 червня представники Ліги страхових організацій України взяли участь у засіданні „круглого столу” в Міністерстві доходів і зборів України. Від Ліги страхових організацій України у засіданні взяли участь віце-президент ЛСОУ Ольга Піксотова та член Фінансового комітету ЛСОУ, директор департаменту СК «УНІКА» Михайло Петровський.

Учасники засідання обговорили проекти наказів Міндоходів, якими затверджуються узагальнюючі податкові консультації:

щодо витрат на гарантійний ремонт (обслуговування) або гарантійні заміни товарів;

щодо окремих питань оподаткування операцій з торгівлі цінними паперами;

щодо сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі іноземної валюти;

щодо податкового обліку поворотної фінансової допомоги;

доповнення до Узагальнюючої податкової консультації з окремих питань застосування норм податкового законодавства щодо трансфертного ціноутворення, затвердженої наказом Міндоходів від 22.11.2013 № 699.

Попередньо ЛСОУ направила свої пропозиції до проекту доповнень до Узагальнюючої податкової консультації з окремих питань застосування норм податкового законодавства щодо трансфертного ціноутворення, які стосувались взаємовідносин пов’язаних осіб – банка та страхової компанії та визнання операцій між ними контрольованими. Також було наголошено на необхідності визначення позиції податкової щодо включення до обсягу контрольованих операцій для цілей ст.39 ПК України частки страхового відшкодування, компенсованих перестраховиком.

Пропозиції ЛСОУ були в цілому підтримані податківцями і учасниками «круглого столу».