ЛСОУ вітає з Днем працівника фондового ринку

Ліга страхових організацій України щиро вітає працівників фондового ринку з професійним святом. Цінуємо Ваш авторитет і особистий вклад у розвиток вітчизняної економіки, підтримуємо прагнення жити в мирному, демократичному і сучасному суспільстві.

За останні роки співпраця фондового та страхового ринків набуває більш активного значення, що відображається у ключових показниках розвитку. Зокрема загальний обсяг інвестування страховиками коштів технічних резервів на фондовому ринку на кінець 2013 року становив 2084,6 млн. грн., з яких частка вкладень у акції становила 64,8%, у державні цінні папери – 25,5%, і в облігації банків та корпоративного сектору – 9,7%.

За минулий рік страхові компаній компанії зі страхування, іншого ніж страхування життя, отримали дохід на фондовому ринку у розмірі 343,8 млн. грн., що на 13,4% більше ніж за 2012 рік. В основному дохід у страхових компаній зі страхування, іншого ніж страхування життя, отримано за рахунок дивідендів від акцій (78,9%), а на операції з облігаціями припало лише 21,1%.

Загальний обсяг інвестування страховиками коштів резервів зі страхування життя на фондовому ринку на кінець 2013 року становило 2104,8 млн. грн., з яких частка вкладень у державні цінні папери становила 79,9%, у акції – 12,7% і в облігації банків та корпоративного сектору – 7,4%.

За 2013 рік компанії зі страхування життя отримали дохід на фондовому ринку у розмірі 237,2 млн. грн., що на 29,9% більше ніж за 2012 рік. В основному дохід у компаній зі страхування життя отримано від операцій з облігаціями, в т.ч. державної позики (99,8%), а на операції з акціями припало лише 0,2%.

В 2014 році очікує, що співпраця страхових компаній з професійними учасниками фондового ринку набуде більшого розвитку, оскільки вже є гарний досвід управління КУА страховими резервами страховиків. У разі прийняття нової редакції Закону України «Про страхування» запровадження інвестиційного страхування життя сприятиме більш активній інтеграції та співпраці представників ринку страхування життя та професійних учасників фондового ринку, що позитивно вплине на підвищення добробуту громадян та конкурентоспроможності вітчизняної економіки.

Шановній колеги!

Бажаємо, щоб в усіх починаннях Вас супроводжувала вдача, розуміння та підтримка з боку колег і однодумців!