ЛСОУ звернулась до Нацкомфінпослуг України щодо питання проблемних депозитів

Ліга страхових організацій України звернулася до Нацкомфінпослуг України щодо питання проблемних депозитів. Сподіваючись на публічне обговорення та оперативне вирішення цієї проблеми, у своєму листі ЛСОУ зазначає, що затягування та часткове вирішення цього питання стане перешкодою на шляху реалізації Стратегії реформування системи захисту прав споживачів фінансових послуг.
«Внаслідок неплатоспроможності ряду банків станом на 30 травня 2014 року виникла заборгованість банківської системи перед страховиками у розмірі понад 72,3 млн. грн. (без урахування проблемних депозитів у МТСБУ). Проте, відповідно до вимог законодавства України щодо розміщення коштів страхових резервів у банках, вітчизняні страховики сумлінно співпрацювали лише з тими банками, які мали на дату укладання депозитних договорів відповідний рейтинг за національною шкалою», — наголошує у своєму листі ЛСОУ.
З метою недопущення перетікання кризових явищ з банківської системи на страховий ринок, ЛСОУ просить посприяти поверненню коштів страховиків, що перебувають на депозитах у проблемних банках та запровадити найближчим часом механізми державного гарантування депозитів і поточних рахунків страховиків, що включені до складу страхових резервів.