ЛСОУ за посилення гарантій страхових виплат потерпілим у ДТП

22 липня 2014 року відбулось засідання Комітет Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності, в якому взяв участь Президент Ліги страхових організацій України Олександр Залєтов.

В ході засідання обговорювався проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (щодо посилення гарантій виплат потерпілим) №4289а від 16.07.2014.

У зазначеному законопроекті пропонується шляхом внесення відповідних змін та доповнень до Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг» спростити механізм отримання потерпілими у дорожньо-транспортних пригодах відшкодування шкоди.

Прийняття зазначеного законопроекту забезпечить належні умови для своєчасного отримання потерпілими у ДТП відшкодування шкоди за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, а відповідно підвищить рівень захисту прав потерпілих та довіру до згаданого виду обов’язкового страхування. У свою чергу це сприятиме посиленню конкуренції на цьому ринку та перерозподілу клієнтів на користь страховиків з надійною репутацією та платоспроможністю, зазначив О. Залєтов.