ЛСОУ взяла участь у засіданні Нацкомфінпослуг

18 вересня 2014 року відбулося відкрите засідання Нацкомфінпослуг, в якому від ЛСОУ взяла участь директор департаменту страхового права та методології Романа Навальківська.

На порядку денному даного засідання розглядалось питання щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про туризм», розробленого Державним агентством України з туризму та курортів.

Даним законопроектом пропонується встановити для туристів, які виїжджають до іншої країни мінімальний розмір страхової суми щодо надання медичної допомоги туристам і відшкодування їх витрат при настанні страхового випадку не менше ніж 30 тисяч євро, а щодо страхування від нещасного випадку не менше ніж 3 тисячі євро на одну особу.

Ліга страхових організацій України схвально вітає позицію Нацкомфінпослуг щодо погодження даного законопроекту, так як запропоновані в ньому зміни відповідають вимогам Візового кодексу та покликані підвищити захищеність українських туристів, подорожуючих не лише до країн Шенгенської зони, а в інші куточки світу.