Ділова активність роздрібного страхування погіршується – ЛСОУ

Результати роботи страховиків за січень-серпень2014 року свідчать про загальний спад ринку роздрібного страхування, про це повідомив Президент Ліги страхових організацій України Олександр Залєтов.

По індикативній групі страхування спостерігається суттєве зниження показників споживання страхових послуг населенням. Зокрема, чисельність застрахованих за договорами добровільного медичного страхування скоротилась на 10,4%, страхування наземного транспорту (КАСКО)  на 21,5%, страхування туристів на 20,5%, страхування від нещасних випадків на 3,3%, страхування «Зелена картка» на 1,2%, обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників на 13,2%. Це є свідченням зниження ділової активності ринку роздрібного страхування внаслідок погіршення макроекономічних показників розвитку країни та гальмування реформ на страховому ринку.

«Не виключно, що наслідком стагнації роздрібного страхування стане скорочення регіональних мереж та персоналу страховиків, а у деяких випадках навіть згортання цього напрямку страхового бізнесу», — зазначив Олександр Залєтов.