1 грудня стартує Чемпіонат страхових виплат за даними прес-релізів страхових компаній-членів ЛСОУ

1 грудня Ліга страхових організацій України за підтримки Інституту страхування Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, кафедри страхування та ризик-менеджменту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Товариства актуаріїв України оголошує Чемпіонат страхових виплат за даними прес-релізів страхових компаній-членів ЛСОУ.

Мета проведення Чемпіонату страхових виплат за даними прес-релізів страхових компаній-членів ЛСОУ — розвиток конкурентного страхового ринку України та привернення уваги громадськості, влади і ЗМІ до соціальної ролі страхової галузі у суспільстві.

За словами ініціатора проведення заходу Президента ЛСОУ Олександра Залєтова, тематика релізів, що братимуть участь у Чемпіонаті, страхові виплати з масових соціально-значимих видів страхування, серед яких — страхування життя, добровільне медичне страхування, туристичне страхування, автострахування, а також страхування майна, страхування вантажів, агрострахування, страхування авіа та космічних ризиків, страхування морських та інших видів ризиків.

Конкурсні матеріали подаються українською або російською мовами електронною поштою на адресу: liga@uainsur.com із зазначенням теми «Чемпіонат страхових виплат». Прес-релізи будуть розміщуватись на сайті ЛСОУ www.uainsur.com, а також у ЗМІ-партнерах конкурсу. До уваги будуть братись релізи, що містять загальний опис страхового випадку, розмір страхової виплати, строк врегулювання страхового випадку (від подання заяви страхувальника до прийняття рішення про страхову виплату), роль страхових брокерів, перестраховиків, асистуючих компаній та експертів у врегулюванні страхового випадку та іншу інформація, що сприятиме підвищенню страхової культури суспільства.

Серед основних завдань Чемпіонату страхових виплат — інформаційна відкритість страхового ринку України; активізація процесу всебічного та об’єктивного висвітлення в ЗМІ роботи страхового ринку України як галузі, що має стати основою соціального захисту громадян нашої держави; сприяння підвищенню обізнаності суспільства про стан і проблеми врегулювання страхових випадків, фінансовий стан страхових компаній України; забезпечення захисту прав споживачів страхових послуг та встановлення діалогу між владою, суспільством та бізнесом задля відновлення взаємної довіри та подолання негативних явищ в сприйнятті страхування як частини фінансової безпеки країни.