Статистична інформація щодо страхування сільськогосподарських ризиків має працювати на ринок — ЛСОУ

Президент Ліги страхових організацій України (ЛСОУ) Олександр Залєтов взяв участь у зустрічі, організованої у вівторок, 25 листопада, проектом «Розвиток агрострахування в Україні» (IFC, Група Світового банку). Тема робочої зустрічі — співпраця в напрямку збору статистичної інформації ринку страхування сільськогосподарських ризиків.

Президент ЛСОУ Олександр Залєтов виступив із пропозицією щодо удосконалення наповнення інформаційної бази, необхідної для актуарного обчислення тарифів страхування сільськогосподарської продукції, в тому числі через зобов’язання Гідрометеоцентру щодо надання необхідних статистичних даних. Також Президент ЛСОУ оцінив важливість розробки проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» щодо вимог звітності страховиків.

Серед інших тем, розглянутих у рамках робочої зустрічі, технічні питання заповнення інформаційної системи, вирішення питань рівня доступу до інформації та передачі прав на її подальше супроводження та ін.