ЛСОУ виступає проти зобов’язання використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) при вже існуючому обов’язку для небанківських фінансових установ користуватися спеціальними обліково-реєструючими системами (ОРС)

Ліга страхових організацій України звернулася до члена депутатської фракції Партії Блоку Петра Порошенка Оксани Продан щодо законопроекту №1088 про застосування реєстраторів розрахункових операцій. ЛСОУ виступає проти зобов’язання використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) при вже існуючому обов’язку для небанківських фінансових установ користуватися спеціальними обліково-реєструючими системами (ОРС).

У листі ЛСОУ зазначається, що введення обов’язку застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) однозначно вплине на собівартість страхових послуг та призведе до їх подорожчання для споживачів.

Задля вирішення проблеми Ліга страхових організацій України пропонує доповнити статтю 9 Закону «Реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки не застосовуються» новим пунктом. «При наданні страхових послуг відповідно до закону, у разі проведення розрахунків у касах з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку», — пропонує ЛСОУ.

Законопроект готується до прийняття Верховною Радою України у другому читанні.