ЛСОУ взяла участь у засіданні круглого столу «Фінансова грамотність для розвитку країни»

1 липня 2015 року Центр «Розвиток КСВ» спільно з журналом «Майбутнє» провели круглий стіл «Фінансова грамотність для розвитку країни» щодо формування національної стратегії фінансової грамотності. Лігу страхових організацій України на засіданні представила директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ Ірина Денисова.

Учасники ознайомилися з зарубіжним досвідом та оглядом українських практик реалізації програм з фінансової грамотності та наголосили, що за даними Visa`s International Financial Literacy 2012 року серед 28 країн, які оцінювались, Україна займала 21 місце за рівнем фінансової грамотності. Після України такі країни як Колумбія, Індія, Марокко, Південна Африка, В’єтнам, Індонезія та Пакистан.

Обговорюючи ініціативи з формування національної політики з фінансової грамотності експерти зазначили, що людський ресурс зазвичай обмежений і об`єднання зусиль без втрати ідентичності набуває великого значення

Підвищення фінансової грамотності, на думку учасників зустрічі, має стати довгостроковою стратегічною національною політикою в Україні. Адже її рівень безпосередньо впливає на економічну активність населення і економічний розвиток країни.