ЛСОУ взяла участь у засіданні Нацкомфінпослуг щодо збільшення вдвічі розміру страхових сум по ОСЦПВ

21 липня 2015 року відбулось відкрите засідання Нацкомфінпослуг, серед питань порядку денного якого — схвалення проекту розпорядження Нацкомфінпослуг «Про внесення змін до Розпорядження Держфінпослуг» N566 від 09.07.2010. Лігу страхових організацій України на засіданні представляла директор департаменту страхового права та методології ЛСОУ Романа Навальківська.

Згідно п. 9.5. статті 9 Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», розміри страхових сум переглядаються Уповноваженим органом відповідно до рівня інфляції та індексу споживчих цін.У зв’язку ізтенденцією стрімкого підвищення рівня інфляції Нацкомфінпослуг прийнято рішення щодо збільшеннявдвічі розміру страхових сумпо обов’язковому страхуванню цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів — до 100 тис. грн за збиток, нанесений майну потерпілих в ДТП, і до 200 тис. грн. – за шкоду, заподіяну їх життю і здоров’ю. Такі розміри страхових сум будуть діяти за договорами страхування, укладеними з 01.11.2015 року.

На виконання даного рішення будуть внесені відповідні зміни до Розпорядження Держфінпослуг N566 від 09.07.2010 «Про деякі питання здійснення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».