ЛСОУ продовжує роботу над питаннями ділової репутації фахівців фінансового ринку

7 жовтня в офісі Української асоціації інвестиційного бізнесу відбулось засідання з питань захисту ділової та професійної репутації учасників фінансового ринку, організатором якого виступила Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз». Лігу страхових організацій України на засіданні представила Ірина Денисова, директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ.

Учасники заслухали узагальнені пропозиції щодо відновлення довіри до банківської системи, напрацьовані професійними об’єднаннями учасників фінансового ринку за результатами круглого столу «Відновлення довіри до банківської системи», проведеного 1 жовтня у Верховній Раді України, та продовжили обговорення механізмів формування складу Апеляційної Комісії з питань захисту ділової та професійної репутації фахівців фінансового ринку.

Зокрема, було розглянуто запропоновані критерії відбору кандидатів до складу апеляційного органу, що буде подавати регулятору клопотання про відновлення ділової репутації фахівців фінансового ринку. Учасники зазначили, що у склад Апеляційної Комісії мають увійти фахівці, які мають активну життєву позицію, користуються повагою і сприймаються учасниками фінансового ринку як особи, які мають неупереджене професійне судження.

За результатами розгляду питань порядку денного учасники засідання планують продовжити роботу в рамках своїх асоціацій задля проведення консультацій і вибору кандидатур, які увійдуть до складу Апеляційної Комісії з питань захисту ділової та професійної репутації фахівців фінансового ринку.