ЛСОУ – активний учасник конференції «Експортно-імпортні відносини Україна – ЄС 2016: готовність влади та бізнесу»

12-13 листопада 2015 р. Торгово-промислова палата України разом із регіональними ТПП за підтримки органів державної влади і у співпраці з представниками бізнесу  проводить Першу міжнародну торгово-промислову конференцію «Експортно-імпортні відносини Україна – ЄС 2016: готовність влади та бізнесу». Президент  ЛСОУ Олександр Філонюк виступив модератором панельної дискусії «Роль і місце фінансового сектору у забезпеченні міжнародної торгівлі. Як компенсувати відсутність ЕКА в Україні».

Звертаючись до учасників Форуму,Олександр Філонюк зазначив, що створення установи з розвитку експорту стоїть досить актуально і сьогодні відповідні установи з розвитку експорту функціонують в більш як 70 країнах світу, у тому числі майже в усіх країнах Східної Європи. «При цьому є країни де відповідні установи створені виключно через державну форму власності; є установи зі страхування експорту, форма власності яких змішана, тобто певну частку статутного фонду утримує як держава, так і недержавні інвестори; а є країни в яких страхування експорту здійснюють через стовідсотково приватні установи. І кожний досвід має право на життя, оскільки працює досить успішно», — зазначив Президент ЛСОУ.

Учасники панельної дискусії розглянули поширені у світі моделі взаємодії експортно-імпортних банків (ексімбанків), експортно-кредитних агентств (ЕКА) та агентств страхування експорту (АСЕ) та зазначили, що сьогодні Україна на відміну від усіх головних торгівельних конкурентів (країни ЄС, Центральної та Східної Європи) ще не має власної системи гарантування експортних кредитів і, таким чином, поки що не може стимулювати експорт високотехнологічної продукції і послуг на умовах відстрочки платежів.

Дводенна конференція «Експортно-імпортні відносини Україна – ЄС 2016: готовність влади та бізнесу» проводиться для вітчизняних та іноземних експортерів та імпортерів і підприємств, що мають намір вивести свої товари і послуги на ринки Європейського союзу та країн світу, а також покращити умови ведення бізнесу з європейськими партнерами та залучити інвестиції в Україну.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/