ЛСОУ ЗАЯВЛЯЄ ПРО НЕВІДПОВІДНІСТЬ КОНКУРСНОГО ВІДБОРУ ПАТ «УКРЗАЛІЗНИЦЯ» СТРАХОВИКА ПО ДМС ЧИННОМУ ЗАКОНОДАВСТВУ

Ліга страхових організацій України звернулася до Міністерства інфраструктури із проханням привести у відповідність до чинного законодавства надання послуг добровільного медичного страхування працівникам та пенсіонерам ПАТ «Українська залізниця». Про це йдеться в офіційному листі ЛСОУ з приводу оголошеного ПАТ «Укрзалізниця» 7 квітня 2016 року конкурсу з відбору страховика для здійснення своїми працівниками і пенсіонерами добровільного медичного страхування.

«Звертаємо увагу, що добровільне медичне страхування працівників і пенсіонерів Укрзалізниці здійснюється за кошти фізичних осіб, тому не може у будь-якому випадку розглядатися як закупівля страхових послуг за кошти державного підприємства», — йдеться у тексті офіційного листа. Крім того, підприємство не є страхувальником в розумінні статті 3 Закону України «Про страхування», оскільки його Генеральні договори з організації добровільного медичного страхування працівників/пенсіонерів є агентськими договорами (договорами доручення).

Тому конкурсний відбір страхової компанії Укрзалізницею замість застрахованих осіб суперечить принципу добровільності та праву вибору громадянина обирати страхову компанію і укладати з нею договори добровільного страхування. Проведенням конкурсів Укрзалізниця здійснює адміністративний вплив на вибір страховика та дострокове припинення діючих річних договорів добровільного медичного страхування без згоди працівників і пенсіонерів, що суперечить добровільності укладання договорів страхування.

Вимоги, викладені у конкурсній документації, не відповідають законодавству України. А саме:

— Закону України «Про страхування» і Методиці формування страхових резервів – оскільки вимагають забезпечити такий обсяг виплат (80%), який не дозволить сформувати страхові резерви та суперечить принципу випадковості ризиків при страхуванні.

— Закону України «Про захист економічної конкуренції» — оскільки створює монопольне становище на ринку через: встановлення цін чи умов придбання послуг, які за умов значної конкуренції неможливі (50-100 грн); укладання угод для прийняття страховиком додаткових зобов’язань, які не стосуються предмету договору (щомісячне авансування медичних закладів Укрзалізниці, фінансування заходів і поверненні коштів Укрзалізниці по індивідуальним договорам); суттєве обмеження конкурентоспроможності страховиків без об’єктивно виправданих на те причин; створення перешкод доступу на ринок.

Ліга страхових організацій України вже звертала увагу на невідповідність законодавству про економічну конкуренцію з боку ПАТ «Укрзалізниця». Нагадаємо, 30 липня 2014 року професійні та юридичні організації страхового ринку заявляли про спробу непрозорого обрання страховиків монополістом на обов’язкове страхування пасажирів на транспорті.

Ліга страхових організацій України закликає профільне міністерство та ПАТ «Укрзалізниця» привести у відповідність до чинного законодавства надання послуг добровільного медичного страхування працівникам та пенсіонерам ПАТ «Українська залізниця».