ЛСОУ представила своє бачення впровадження медичного страхування в Україні на Міжнародному медичному форумі «Організація охорони здоров’я — 2016″

18 жовтня в рамках Міжнародного медичного форуму «Організація охорони здоров’я — 2016″, відбулось громадське обговорення впровадження медичного страхування в Україні. ЛСОУ представила своє бачення впровадження медичного страхування в Україні. З доповіддю на цю тему виступила Романа Навальківська, директор департаменту страхового права та методології Ліги страхових організацій України  та представник ЛСОУ у Громадській раді при МОЗ України.

Вона зазначила, що 14 липня 2016 №4981 ініціативною групою народних депутатів: Денісова Л.Л., Шипко А.Ф., Розенблат Б.С., Єфремова І.А., Поляков М.А. зареєстровано проект закону «Про загальнообов’язкове соціальне медичне страхування в Україні», який 5 жовтня згідно рішення Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення було взято за основу та на подальше доопрацювання.

Також Романа Навальківська ознайомила присутніх із структурою та нормами законопроекту і наголосила, що із прийняттям проекту закону №4981 держава в повному обсязі реалізує свої гарантії перед громадянами на безоплатну медичну допомогу і медичне страхування при використанні ринкових відносин, підвищить ефективність використання коштів, та найголовніше – громадяни нарешті зможуть отримати якісну меддопомогу в необхідному обсязі.

Учасники засідання обговорили ряд питань, серед яких: чи готова Україна до впровадження медичного страхування; яким чином має відбуватись перехід на медичне страхування; у якому вигляді вбачають медичне страхування народні депутати; які альтернативи пропонує Кабінет Міністрів України та що готова запропонувати медична та громадська спільнота.