ЛСОУ взяла участь у Гала-сесії «Діалог Уряду В.Гройсмана з бізнесом: що зробили та маємо зробити»

2 грудня 2016 року роботу Другої міжнародної конференції «Зони вільної торгівлі: можливості та виклики для України та партнерів», яка проходить за ініціативою Торгово-промислової палати України під патронатом Національного форуму з підтримки експорту, розпочала Гала-сесія «Діалог Уряду В.Гройсмана з бізнесом: що зробили та маємо зробити».

В рамках Гала-сесії учасники обговорили питання, вирішення яких вдалося реалізувати відповідно до плану пріоритетних дій Уряду на 2016 рік в економічній, інвестиційній сферах, та у сфері промислової політики.

За словами Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Уряд найближчим часом затвердить експортну стратегію країни, а також підтримає створення експортної-кредитного агентства, що було розглянуто у Парламенті. «У цьому питанні ще необхідні коригування», — зазначив він.

За словами Олександра Філонюка, «ЛСОУ протягом останніх років бере активну участь у розгляді цих питань, і проблема створення установи з розвитку експорту стоїть досить актуально. Сьогодні відповідні установи з розвитку експорту функціонують в більш як 70 країнах світу, у тому числі майже в усіх країнах Східної Європи. При цьому є країни де відповідні установи створені виключно через державну форму власності; є установи зі страхування експорту, форма власності яких змішана, тобто певну частку статутного фонду утримує як держава, так і недержавні інвестори; а є країни в яких страхування експорту здійснюють через стовідсотково приватні установи. І кожний досвід має право на життя, оскільки працює досить успішно».

Гала-сесія пройшла за участі урядовців, бізнес-спільноти та представників міжнародного середовища. Лігу страхових організацій України представив Президент ЛСОУ Олександр Філонюк.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/