Асоціації страхового ринку України пропонують створити при ДРС постійно діючу робочу групу з питань небанківських фінансових ринків

Асоціація «Страховий бізнес» (АСБ), Ліга страхових організацій України (ЛСОУ) та Українська федерація убезпечення (УФУ) звернулись з пропозицією щодо створення при Державній регуляторній службі України постійно діючої робочої групи з питань небанківських фінансових ринків. Відповідний лист було направлено на ім’я Голови Державної регуляторної служби України Ксенії Ляпіної.
«Зважаючи на постійну роботу Державної регуляторної служби України у напрямку дерегуляції, постійну та плідну співпрацю наших об’єднань з Державною регуляторною службою, та те, що основу сегменту ринку небанківських фінансових послуг складає страхування, вважаємо необхідним створення саме такої робочої групи з обов’язковим залученням до неї також представників від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг», — зазначають асоціації страхового ринку у своєму листі.
На думку асоціацій, діяльність такої робочої групи дасть можливість систематичного обговорення проблемних питань небанківських фінансових установ, що потребують врегулювання; напрацювання варіантів та механізмів для їх розв’язання; опрацювання проектів нормативно-правових актів, ініційованих різними державними органами, що стосуються питань діяльності небанківських фінансових установ для їх успішного погодження та прийняття. Окрім того, це прискорить процес вирішення та врегулювання проблемних питань діяльності небанківських фінансових установ.
Засідання даної робочої групи пропонується проводити з періодичністю не менше одного разу на два місяці.
Спільний лист асоціацій страхового ринку України підписали Генеральний директор АСБ Вячеслав Черняховський, Президент ЛСОУ Олександр Філонюк та Президент УФУ Андрій Перетяжко.