Ліга страхових організацій України провела розширене засідання Президії ЛСОУ

5 квітня Ліга страхових організацій України провела розширене засідання Президії ЛСОУ. Президент ЛСОУ Олександр Філонюк проінформував присутніх про діяльність Ліги страхових організацій України за звітний період у напрямках нормативно-правового вдосконалення страхового ринку України, захисту інтересів страховиків, подальших планів діяльності ЛСОУ та ін.

Запрошений на засідання Член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Олександр Залєтов ознайомив присутніх щодо стану, проблем і перспектив страхового ринку України та надав інформацію про поточні напрямки діяльності Нацкомфінпослуг,  попередні підсумки роботи страхового бізнесу у 2016 році та  регуляторну діяльність Нацкомфінпослуг.

В рамках роботи засідання згідно з порядком дня були розглянуті пропозиції  ЛСОУ до Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду на період до 2020 року, питання про законодавчі  ініціативи Кабінету Міністрів України щодо реформування системи охорони здоров’я: законопроект «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів»; про страхування відповідальності приватного виконавця відповідно до Законів України «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» та «Про виконавче провадження» і роботу ЛСОУ з цього питання.

Було розглянуто  питання про опрацювання нової економіко-математичної моделі дослідження та прогнозування ринку страхових послуг в рамках проекту «Відкрите страхування». Зважаючи на відсутність загальнодоступних прогнозів та розуміючи значну невизначеність щодо динаміки розвитку ринку страхування, учасники засідання підтримали ініціативу ЛСОУ.

Члени  Президії Ліги страхових організацій України прийняли до складу Ліги ПрАТ «СК «ІнтерЕкспрес» і підтримали призначення Сергія Тарасова, директора департаменту нормативно-правового та аналітичного забезпечення Ліги страхових організацій України, та Романи Навальківської, директора департаменту страхового права та методології ЛСОУ, на посади віце-президентів ЛСОУ з напрямків. Також було затверджено Порядок денний наступного засідання Президії Ліги.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/